Skip to main content

Historie

W.G. Schimmel is in 1962 opgericht door Bertus (W.G.) Schimmel. Vanuit Wenum-Wiesel uitgegroeid tot een toonaangevende Gelderse onderneming met activiteiten door heel Nederland.

De start

Bertus zijn vader had een kuikenbroederij aan de Astaweg in Wenum Wiesel, maar Bertus had andere interesses. Hij kocht een kraantje met een grijparm, waarmee hij in de buurt kuilvoerplaatsen voor boeren kon maken. Hij breidde deze werkzaamheden langzaam uit met het verzorgen van andere grond- en sloopwerkzaamheden en daarmee was het huidige bedrijf geboren.

Nieuwe activiteiten

In 1972 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de plantageweg in Wenum-Wiesel. Hier was voldoende ruimte om de onderneming uit te bouwen. Diamantboren en -zagen volgden al snel en begin jaren 90 kwam daar asbestsanering bij, evanals het saneren van verontreinigde grond. In 1997 volgden Eddie en Rob hun vader op in het bedrijf. In die periode heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in huisvesting, machines en personeel. Kortom: het bedrijf was klaar voor de volgende eeuw.

Professionalisering

Niemand is gebaat bij al te mooie verhalen en gladde verkooppraatjes. Bij Schimmel zijn we er dan ook trots op dat we kunnen bogen op een lange historie van realistische inschatting voor ieder project. Wanneer een opdracht buiten onze discipline valt, zullen we niet schromen daarover een duidelijk standpunt in te nemen. Wie eer schept in zijn werk, is immers aan zichzelf verplicht zijn deskundigheid concreet af te bakenen. Dat is geen zelfbeperking, maar juist een blijk van zelfvertrouwen. Zo weten alle partijen vooraf precies waar ze aan toe zijn. Afspraak is tenslotte afspraak. Maar het beste bewijs wordt geleverd bij de uitvoering van de projecten zelf. Daar wordt dagelijks gedemonstreerd wat we bij Schimmel bedoelen met “de kracht van vakmanschap“.

Personeel

Een rode draad door de geschiedenis van Schimmel is de loyaliteit van het bedrijf naar zijn medewerkers en andersom. De vaste kern bestaat uit rond de dertig medewerkers. Deze kern is stabiel ook in de crisistijd. Er is weinig verloop in personeel en meerdere medewerkers zijn meer dan 40 jaar bij de zaak.

Sociaal

Niet alleen opdrachtgevers kunnen bouwen op het bedrijf. Ook inwoners en verenigingen in Wenum-Wiesel doen graag een beroep op Schimmel. Het bedrijf stelt dan ook regelmatig een vrachtwagen of shovel ter beschikking voor de Oranjefeesten, sponsort diverse verenigingen en ondersteunt lokale initiatieven.

Sponsoring WWNA

Schimmel stimuleert ook lokaal het combinatievoetbal. Vanaf seizoen 2002/2003 is Schimmel bv hoofdsponsor van voetbal vereniging W.W.N.A uit Apeldoorn (Wenum Wiesel). Het eerste elftal komt uit in de vierde klasse G.