Video: herstellen en vervangen van oude riolering nabij het NS station in Harderwijk

Video: herstellen en vervangen van oude riolering nabij het NS station  in Harderwijk

Het afvalwater uit honderden woningen in de wijken Drielanden en Stadsweiden in Harderwijk stroomt tijdelijk door een stuk noodriool, nabij het NS-station. De tientallen jaren oude rioolput heeft het begeven. Ook het gemaal op deze plek moet worden vervangen. Een mooie opdracht voor Hoornstra Infrabouw en Schimmel BV.


Alarm

Tijdens de werkzaamheden aan het riool in verband met de nieuwe tunnel onder de spoorlijn bleek dat er zand wegspoelde in de rioolput, op een diepte van vijf meter. Dat was reden alarm te slaan omdat op deze plek het rioolwater binnenkomt vanuit de wijken Drielanden en Stadsweiden. Als het hier mis gaat komt het rioolwater overal naar boven.

Boven- en ondergronds boren

Werknemers van Hoornstra Infrabouw gaan de oude rioolput op vijf meter diepte te lijf met trilhamers om de restanten weg te halen. Een nieuwe betonnen rioolput wordt op het bouwterrein geschikt gemaakt voor deze plek met enorme diamantboren van het bedrijf W.G.Schimmel. Zowel bovengronds als op 5 meter diepte worden gaten geboord met een diameter van ruim 1 meter in nieuwe en bestaande betonnen putten met als doel de nieuwe onderdelen aan te sluiten op het lekkende rioleringsstelsel. Het afvalwater uit honderden woningen in de wijken Drielanden en Stadsweiden stroomt gedurende de uitvoering tijdelijk door een stuk noodriool.

Samenwerking

Mede door een prima samenwerking tussen de collega’s van Hoornstra Infrabouw en Schimmel BV zijn de herstelwerkzaamheden inmiddels met succes afgerond.

Deels op basis van een artikel van De Stentor:
http://www.destentor.nl/veluwe/video-lekkende-rioolput-op-vijf-meter-diepte-in-harderwijk~a2459655/

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast